Menú

dimecres, 23 de febrer del 2011

Menjador Escolar


Actualment el servei de menjador escolar és gestionat per l'empresa ALCARI. Aquesta ofereix un servei de càtering que consisteix en l'entrega del menjar a l'escola a punt de servir a taula amb el recipients i sistemes adients per tal que la qualitat nutritiva i de sabor sigui la mateixa que si s'hagués elaborat al moment.



Aquest servei inclou:

- Disseny dels menús mensualment (amb l'entrega d'un tríptic als nins i nines que es queden al menjador).

- Adaptació de menús a necessitats específiques (diabètics, vegetarians, celíacs, alèrgics, preceptes religiosos).

- Tasques per al compliment de la normativa sanitària obligatòria APPCC (Anàlisi de Perill i Punts Crítics).

- Servir el menjar en recipients adients.

- Manteniment i higiene de la cuina i l'espai físic del menjador.

- Assegurança de responsabilitat civil.

- Coordinació amb els responsables del centre i monitors/es del menjador.


HORARI DE MENJADOR:

L'horari de menjador és de dilluns a divendres des de les 14:00 hrs. fins a 15:30 hrs.


PAGAMENT:

- El pagament es pot fer de forma diària, setmanal o mensualment de 7:30h a 9:00h de dilluns a divendres al mateix centre a través del talonari de tiquets.

- Per a qualsevol qüestió relacionada amb el menjador cal que us adreceu directament a la secretaria del centre i demanar per n'Esther Sosa o Montse (directora).

Es prega que si per qualsevol motiu es necessita anul·lar la comanda d'un menú, aquest es faci abans de les 9:30h ja que posteriorment es comunica la totalitat de nins que queden al menjador a l'empresa encarregada de l'elaboració i gestió dels menús. En cas contrari no es retornarà el preu del menú.


OBJECTIUS DEL CURS ESCOLAR

Són objectius del menjador escolar, entre altres:

1. Assolir com a rutina els hàbits d’higiene: rentar-se les mans abans de dinar, entre d'altres.

2. Que l'alumnat més gran sigui capaç de responsabilitzar-se i participar en les tasques de menjador al seu nivell.

3. Contribuir a la fomentació dels hàbits a la taula: menjar a poc a poc, utilització adequada dels estris, ús adequat del to de veu, un correcte hàbit postural, respectar la neteja existent a la taula i al terra.

4. Acostumar-se a una alimentació adequada.

5. Conèixer el nom correcte dels aliments.


NORMES DE FUNCIONAMENT DEL MENJADOR

- Des de les 14:00h fins a les 14:10h els alumnes d'Educació Infantil i Primària que fan ús del menjador escolar, es rentaran les mans i entraran en ordre i amb el màxim silenci possible per a posteriorment seure al lloc que li pertoca.
- Els plats es serveixen a la taula.
- Menjar utilitzant correctament els estris.
- Aquells aliments que resultin novedosos al gust del nin o la nina s'aniran introduint poc a poc per a què el vagi reconeixent i adaptant al seu paladar.
- Menjar sense voler anar aviat, mastegant suficient i correctament els aliments.
- Asseure adequadament per menjar, sense aixecar-se.
- La quantitat de menjar, d’acord amb les seves necessitats individuals, només en casos excepcionals es permetrà que els alumnes es deixen menjar al plat.
- Si un alumne no pot menjar algun tipus d’aliment per causa de malaltia o dolència, ha de dur un certificat mèdic.
- Per poder donar una medicació, independement la que sigui, s'haurà de signar una autorització del metge i pare/mare o tutor/a pel seu subministrament indicant l'hora, dosi i nom del medicament.
- Acabats de dinar, ajudaran a desparar taula aquells que el responsable de menjador assigni juntament amb els monitors i/o monitores de menjador. A més a més, cada nin i nina independentment de la seva edat haurà de responsabilitzar-se de la recollida del seu tassó i torcaboques.
- A la finalització del dinar podran sortir al pati o al saló sota les instruccions del mestre encarregat de menjador i el monitor/a de l'empresa contractada.
- No podrà sortir cap alumne del centre des de les 14:00h fins a les 15:30h, llevat que la mare, pare o representants legals el venguin a cercar o si escau els nins presentin una autorització dels pares per escrit autoritzant la seva sortida.
- L'aula emprada com a sala de menjador ha de quedar neta cada dia a la finalització del menjar.

El primer dia de curs escolar no s'ofereix el servei de menjador escolar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots deixar el teu comentari...